Svadobná hostina
svadobný stôl
Typická svadobná hostina s množstvom pozvaných hostí si vyžaduje oveľa väčšiu organizáciu ako zorganizovanie menšej oslavy. Plesknete sa pri nej i viac po vrecku.
Hlavným ťažiskom usporiadanej hostiny so100 i viac hosťami je dobre vypracovaný zasadací poriadok. Zmätkom pri usádzaní sa dá ľahko predísť menovkami na stoloch. Hostia si môžu nájsť svoje miesto i vďaka plánikom s usporiadaním stolov v miestnosti.
Naplánovať bude potrebné nielen zasadací poriadok, hudbu, ale i celovečerné menu. Zvykom je postupnosť chodov:
Svadobná hostina je viac-menej formálna záležitosť. Od hostí sa neočakáva, že si budú jedlo vyberať sami. Čašníci im prinesú každý chod počas celého večera.
Tanečná zábava medzi jednotlivými chodmi pomôže hosťom vytráviť a zlepšiť náladu. Prvý tanec tradične začína nevesta so ženíchom.
Buffetový svadobný stôl
Kokteilová recepcia
Naplánovať bude potrebné nielen zasadací poriadok, hudbu, ale i celovečerné menu. Zvykom je postupnosť chodov:
- aperitív
- predjedlo
- polievka
- druhá fľaša vína
- hlavný chod
- dezert
- „druhá večera“
- svadobná torta
Svadobná hostina je viac-menej formálna záležitosť. Od hostí sa neočakáva, že si budú jedlo vyberať sami. Čašníci im prinesú každý chod počas celého večera.
Tanečná zábava medzi jednotlivými chodmi pomôže hosťom vytráviť a zlepšiť náladu. Prvý tanec tradične začína nevesta so ženíchom.
Autor: Katarína Nemjová
Ďalšie typy svadobnej hostiny:Buffetový svadobný stôl
Kokteilová recepcia