svadby na kľúč
svadobné šaty
svadobná obuv
svadobné kytice
svadobné prstene
svadobné oznámenia
svadobné účesy
svadobná hudba
svadobná doprava
foto-video
výzdoba
catering
hotely a reštaurácie
svadobné nápoje
pre svadobnú noc
finančný servis
netradičné služby
svadobná cesta
pre svadobný stôl
sklo-porcelán
torty a zákusky
vizáž
bižutéria-korunky
spoločenské šaty
výbava pre nevesty
starejší
svadobné stany
svadobné šaty
svadobná obuv
svadobné kytice
svadobné prstene
svadobné oznámenia
svadobné účesy
svadobná hudba
svadobná doprava
foto-video
výzdoba
catering
hotely a reštaurácie
svadobné nápoje
pre svadobnú noc
finančný servis
netradičné služby
svadobná cesta
pre svadobný stôl
sklo-porcelán
torty a zákusky
vizáž
bižutéria-korunky
spoločenské šaty
výbava pre nevesty
starejší
svadobné stany
SVADBA.SK
ISSN 1336-3360
Ročník XII., vychádza denne
redakcia@svadba.sk
© 2000-2018 Singularity, s.r.o.
ISSN 1336-3360
Ročník XII., vychádza denne

redakcia@svadba.sk
© 2000-2018 Singularity, s.r.o.
Diskusné fórum

Hlavné fórum
Nie ste prihlásený! Ak chcete prispievať do fóra, musíte sa najprv prihlásiť. Môžete tak spraviť v hornej pravej časti portálu.
Autor
Reakcia
Jana z MT
Babulky, mnohe uz mate rezervovanu miestnost a snad ste uz aj rozmyslali nad tym, co budete vo vas svadobny den papat, alebo aspon co budu papat svadocania, ak budete mat od vzrusenia scvrknuty zaludok ;o)
Kedze tato tema sa tu malo diskutovala, tak sa vas pytam: ako vyzera vase svadobne menu? Ako bude vyzerat prva vecera, druha, tretia, ...? Co ponuknete svadobcanom, ked sa zacnu u vas schadzat pred obradom? Co ponuknete svadobcanom, ked sa zobudia rano po svadobnej veselici, pripadne, co budu mat na tanieri predtym, ako im zamavate na rozlucku, ked pojdu domov? A ako pohostite tych, co maju specialne naroky na jedlo - deti, vegetariani, ti, co maju nejaku dietu,...?
Privitam akekolvek napady, lebo mna napadaju zatial len jedla, ktore by sme na svadobnej hostine nechceli... Diky!!!
sisa2
mam ten isty problem. absolutne netusim. aj ked v hoteli nam dali taky navrh, zda sa mi to byt dost tuctove.
pripitok - cinzano
predjedlo - broskyna plnena kuracim salatom
polievka - klasika
hlavne jedlo - morcacie prsia na prirodno + 1/2 hranolky + 1/2 ryza
II. chod - pecene kura s domacou plnkou, viedensky rezen, parizsky rezen + zemiaky + hraskova ryza - servirovane formou svedskych stolov
III. chod - kapustnica
doma nebudeme robit nic, vsetkych pozyvame priamo ku kostolu a potom tam. male deti nemame, ale jedna kamaratka je vegetarianka, takze sa s nou budem este musiet na niecom dohodnut. mozno nas ale nieco "originalne" napadne a cele to zmenime. zatial sme nemali vela casu nad tym rozmyslat.
guest
je to zaujimava tema, najprv som si myslela ze by sme mohli ponuknut nieco speci. Ale nie neurobime tak. Bavila som s inymi a kazdy bude v podstate cakat na akoze " klasiku" Predjedlo - asi nejak sunkova rolka potom hlavne jedlo polivka slepacia s masom hlavny chod bude asi kura pecene s ryzou a zemiakmi. II. jedlo by mal byt rezen plneny . kuraci, alebo morcaci +rezen bravcovy s prilohou opat zemiaky alebo ryza. A tretie jedlo budeme mat gulas z diviny.
Inak zavzujem ci je to dost chodov, ale asi hej, lebo svadbu budeme mat v lete a skor sa bude viac pit ako jest. a na vedlajsom stole by sme chceli mat ovocie a take nieco na zahryznutie, v pripade ze by dakto bol velmi hladny, ale aj v pripade navstevy nejakych kamaratov, ktori nie su pozvani priamo k svadobnemu stolu. Tak nie vela ale optimalne nieco na zahryznutie. Podrobnejsie to este budeme musiet domysliet. Tak toto je len moj navrh...
guest
Nuz u nas sa najskor pred odchodom do kostola podava klobasa, jaternice, udene....
Ako vecera: slepacia polievka, vyprazany rezen, vyprazane kura, zemiakovy salat, ryza, pecene zemiaky
Druha vecera: maso na hubach, ryza, zemiaky, salat
III: pecene kura, ryza, zemiaky
Nad ránom kapustnica
guest
caute babulky,
ja som sa tiež strojila, na to že budem mať teplé švedske stoly s lokšami, rôznym druhom mäsa,šalátmi... problém by to nebol zrealizovať, ale v tom, že kto príde na svadbu... tak sme vyberali jedlá v podstate podľa ľudí... mám dve segry vegetariánky a tie budú mať plnenú broskynu so syrom /aj ja lebo neznášam šunkovú rolku/, prvý chod: vyprážaný syr / to chceli oni/ a druhý chod: vyprážané šampióny... a inak klasika
cinzano
sunková rolka
I. slepačí vývar
tuším hovadzie a morčacie maso s ryzou a zemiakmi s maxi oblohou
II. kura,plnka, ryža, kompót
III. plnené rezne a nejaké 2 druhy šalátov úplná klasika a samozrejme veľa ovocia.... este sme rozmýšlali nad zmrzlinou, kedže svadbu budeme mať v auguste len tak do kornútkov...
a pred svadbou doma budeme mať iba studené misy, aj tak toho chaosu budeme mať doma neúrekom /rozhodne som odmietala guláš a jaternice/
v nedelu po sobáši, pôjdeme s rodičmi na spoločný obed, tiež som zavrhla, aby mamina v nedelu doma hostila pol rodiny.... inak myslím, že s tou klasikou sa nedá nič pokaziť... veľa šťastia prajem
zoozana
Ja som tiez zufala, pri pomysleni, ze nam ponukaju take klasicke otrepane menu :o( Ale este sme sa neboli dohodnut, takze dufam, ze ma dovtedy nieco inspiruje. V kazdom pripade si na pohostenie doma pred obradom davame urobit chlebicky.
Kedze nasa oslava nebude trvat do rana, pocitame len s hlavnou vecerou, potom nejake studene misy a zakoncime to kapustnicou.
Zeleninove salaty su samozrejmostou.... :o)
guest
My budeme mať:
- predjedlo: šunková rolka so syrom
- polievka: bažantia
- hl. jedlo: pečené kuriatka, vyprážané rezne so
zemiakmi a ryžou
- II. chod: dančie mäsko na prírodno s knedlou
- III.chod: kapustnica
A vítať hostí budeme tak... po domácky - zabíjačkou.
guest
My budeme mať:
- predjedlo: šunková rolka so syrom
- polievka: bažantia
- hl. jedlo: pečené kuriatka, vyprážané rezne so
zemiakmi a ryžou
- II. chod: dančie mäsko na prírodno s knedlou
- III.chod: kapustnica
A vítať hostí budeme tak... po domácky - zabíjačkou.
Dadik
guest
Cauko vospolok!
My tiez spekulujeme, ako mozeme. Ked sa zacnu doma schadzat hostia, tak sme rozmyslali o gulasi, ale bude leto, tak nevieme, ci radsej chlebicky, alebo vyprazane kuracie stehna s nejakymi osviezujucimi salatmi, lebo priprava zaberie asi rovnaky cas.
A v restauracii:
-1 sunkova rolka+ 1 syrova rolka so syrovou plnkou
-kuracia polievka
-morcacie a kuracie maso plnene syrom a sunkou a poliate omackou z nivy s sampinonov + 1/2ryza,1/2opekane zemiaky a zeleninova obloha
-velka ovocna misa
Oblozene misy:
-udene maso + sunka + malokarpatsky salam + debrecinska sunka
-rozne druhy syrov a kopa zeleniny
Doma po polnoci:
-kapustnica
lulom
guest
Kocky,
poradte mi prosim , ako vam v restauraciach uctuju tie studene misy a ako sa take nieco rozpoctuje na 1 osobu - vobec neviem kolko toho treba na taku svadbu objednat , ked v restauraciach mavaju v cenniku len napr. syrovy tanier - co si clovek moze dat na ranajky, ak ide o restiku, kde je aj hotel.
Dakujem vopred za rady
Katarina
guest
Čaute dievčatá. My sme sme rozhodli pre klasické trojchodové menu:
I:slepačia polievka, gazdovská misa-3druhy mäsa,2prílohy, zeleninový šalát(ideme bez predjedla, pretože porcie sú dosť bohaté a keďže dosť nezvládame plytvanie jedlom, rozhodli sme sa pre alternatívu bez predjedla, hoci komentárov sme si už teraz stihli vypočuť!:))
II:misy s dvoma druhmi mäsa a 2 prílohy-nie je to porcované na taniere ako I., takže vezme si ten, kto má chuť a toľko, nakoľko má chuť, nebude to ani rátané na plný počet ľudí (o tom rátaní sme sa radili v niekoľkých reštikách a sami nám to poradili)
III:kapustnica okolo pol druhej druhej-znova bude v misiach a da si kto chce a koľko chce, s rozrátavaním je to tak, ako pri II.
Mimo toho tam priebežne bude na stoloch kopec zákuskov aj slané a ovocie (máme medzi hosťami silnú cukrovkárku, aby si mohla kombinovať a ovocko snáď dobre padne viacerým)
Toto je naša predstava. Myslíte si, že je to veľmi uletené bez predjedla ako nás o tom presviedča zopár členom našej family?
Gabi
guest
Ja si myslím, že je to úplne v poriadku, keď nechcete mať predjedlo, tak nebude. Svadobní hostia budú radi, že sú na svadbe a budú sa tešiť na hostinu, takže si možno ani neuvedomia, že tam nie je nejaké predjedlo. Ja napríklad, keď zjem na nejakej oslave predjedlo, potom polievku, tak s druhým jedlom už bojujem len tak-tak a to nehovorím ešte o tom, že sa mi potom ťažko "zmestí" ešte zákusok a kávička... Myslím, že Tvoja rodina to nakoniec pochopí :-) Dadik
guest

Titulok: Re: Re: Re: Re: Re: jedlo pocas svadobneho dna, svadobne menu
Moja reč ... Gabi
guest
Ahoj zienky!My sme si rezervovali jednu rodinnu restiku v Slovenskom Grobe,kde robia husacie hody,podla toho sme prisposobili aj menu.Milujem lokse!!
predjedlo:loksa plnena husacou pecienkou
polievka: slepacia
hlavne: nejake kuracie (este neviem ake presne)
2.vecera: husacie hody a grilovane maso vonku na grile
3.vecera: asi mix zeleninovy salat
Cela rodina sa stretava u nas doma v nasom 3 izb.byte na 10.posch., ale mama nastoji na pohosteni.Asi budu chlebicky s nejakou ocinovou super pomazankou...:-)) a vsadepritomne KOLACE.....
Zdravi Dasa
chanel
Ahojte, ako tak čítam, asi som tu jediná zvláštna. Každý má hlavné jedlo nejaké kuracie alebo niečo podobné. U nás je zvyk aby bola ako hlavné jedlo sviečková omáčka. Dokonca nám to tak aj ponúkli v každej reštike, kde sme sa boli pýtať. Nikto druhý to tak mať nebude?
Jana z MT
;o)
No vsak ved preto som sa pytala, aby som dostala nejake napady. My totiz rozmyslame nad hovadzim maskom (svieckova), s kribikmi a brusnicami. Mnam! ;o) A s varenymi zemiakmi - drahy a ja nemozeme hranolky ani citit...
Takze nase menu takto nejako:
- predjedlo - tanier s paradajkami, bazalkou, syrom a platkami sunky, pecivo, mozno bylinkove maslo
- polievka - hovadzi vyvar s krutonikmi
- hlavne jedlo - spominane hovadzie na platky nakrajane s hribikmi, pripadne s nejakou brokolicou, varene zemiaky, brusnice
- zakusok - baklava
- dalsie vecere - svedske stoly o 22:00 teple, napr. s reznami, potom studene
- pocas hostiny a zabavy - na stoloch kolace, ovocne a zeleninove misy
doma:
- pohostenie pred - kolace, chlebicky
- v nedelu - klasicky nedelny obed u nas doma pre celu uz velku rodinu, teda slepaci vyvar, pripadne zeleninova polievka, kura alebo rezne
Chanel, inak odkial si? Ja totiz svieckovu na smotane (myslela si tou omackou toto?) uplne zboznujem - je to moje najoblubenejsie jedlo ;o) Ale na svadbe si na ziadnu omacku netrufam, hehe - to by bol teda trapas cele saty si oliat ;o)
sisa2
dnes sa mi dostal do ruk casopis gastro, su tam dobre napady a hlavne je to jedlo nadherne naaranzovane, takze asi s mojou polovickou prehodnotime nas jedalny listok :-)
chanel
Jani, ja som zo Záhoria. Mas pravdu, že oliať si celé šaty, by bol trapas, ale musím si jednoduch dávať bacha! Tuná je to totiž taká klasika - sviečková omáčka, tak sme v podstate ani nad ničím iným nerozmýšlali:o)