svadby na kľúč
svadobné šaty
svadobná obuv
svadobné kytice
svadobné prstene
svadobné oznámenia
svadobné účesy
svadobná hudba
svadobná doprava
foto-video
výzdoba
catering
hotely a reštaurácie
svadobné nápoje
pre svadobnú noc
finančný servis
netradičné služby
svadobná cesta
pre svadobný stôl
sklo-porcelán
torty a zákusky
vizáž
bižutéria-korunky
spoločenské šaty
výbava pre nevesty
starejší
svadobné stany
svadobné šaty
svadobná obuv
svadobné kytice
svadobné prstene
svadobné oznámenia
svadobné účesy
svadobná hudba
svadobná doprava
foto-video
výzdoba
catering
hotely a reštaurácie
svadobné nápoje
pre svadobnú noc
finančný servis
netradičné služby
svadobná cesta
pre svadobný stôl
sklo-porcelán
torty a zákusky
vizáž
bižutéria-korunky
spoločenské šaty
výbava pre nevesty
starejší
svadobné stany
SVADBA.SK
ISSN 1336-3360
Ročník XII., vychádza denne
redakcia@svadba.sk
© 2000-2018 Singularity, s.r.o.
ISSN 1336-3360
Ročník XII., vychádza denne

redakcia@svadba.sk
© 2000-2018 Singularity, s.r.o.
Diskusné fórum

Hlavné fórum
Autor
Reakcia
guest
Ahoj budúce nevestičky.
Ako čítam, všetky máte svadobné prípravy v plnom prúde, ale nikde som sa nedočítala, aké menu plánujete na deň D. Ja plánujem štyri chody. Posledný chod (kapustnica alebo segedínsky) a predposledný chod (rezne s majonézovým šalátom) mám zvládnutý, ale prvý a druhý chod ....PROBLÉM. Čo plánujete vy?
Lenka
guest
ahoj Lenka,
my plánujeme (al ešte nemame zajednanú miestnosť :-)) , že budeme mať predjedlo, polievku, jedlo a švedske stoly. Z jednoduchého dôvodu, aby sa jedlo nevyhadzovalo, lebo ľudia nezvládzu zjest 3 chody a nie 4, ako to plánujete Vy.
Ema
guest
ahoj lenka,
my sme mali:
predjedlo plnenu broskynu s kuracim salatom + pecivo, polievku klasicku - slepaci vyvar a hlavne jedlo morcacie prsia na sampionoch + 1/2 ryza, 1/2 hranolky + zeleninova obloha.
druhy chod - pecene bravcove maso (ale absolutne chude) + kapusta + knedla
treti chod - rezne + zemiakovy majonezovy salat
stvrty chod - kapustnica formou svedskych stolov
osobne ti ale mozem povedat, ze tie styri chody boli zbytocne vela a to sme zacinali o cca. 18:00 hod.
silvia
guest
Ahoj Lenka,
my mame svadbu coskoro - 13.3.04. Tiez budeme mat predjedlo, polievku, jedlo a potom svedske stoly. Podla mna je to z viacerych dovodov rozumnejsie, ako 3, ci 4 chody.
Pa pa.
Zina
guest
Svedske stoly moc neodporucam - ludia sa Vam v tom budu rypat a ono to potom nevyzera moc gustiozne, teda pokial tam nebudete mat stale casnika, ktory to bude nakladat.
Mata
guest
Mata,
ale ja si myslím, že na svadbe sú ľudia, ktorý sa navzájom poznajú a nebudú sa v jedle babrať, alebo neviem čo. Ja som bola na svadbe so kde bolo švédske stoly a bolo to super. A aj to vyjde lacnejšie a jedlo, ktoré sa zvýšilo zabalili čašníci domov.
Ema
guest
Ahoj Lenka.
Akurat cez vikend som si citala nejake clanky ohladom svadobneho menu. Takze par poznatkov: na svatbe by sa nemali podavat huby, pretoze huby sa neznasaju s alkoholom. Takze som vypustila prirodne rezne na sampionoch :o). Dalej, nemali by sa podavat rozne speciality, ktore nemusia chutit kazdemu, ale je lepsie sa drzat v tomto pripade klasiky. Na prvy chod by boli asi najvhodnejsie prirodne rezne s hydiny (morcacie alebo kuracie) s ryzou a hranolkami. Viem, ze je to dost otrepane, ale myslim si, ze tym aspon nic nepokazime.
Polievka kuracia, alebo hovadzia a predjedlo nieco lahke. Myslim si, ze ako predjedlo moze byt aj nieco malinko netradicne, napr. broskyna plnena nejakym kremom ... apod.
Druhy chod som uvazovala nad reznami so salatom. A treti chod budu svedske stoly (teple aj studene).
Qeta
guest
Ahojte. Styri chody su podla mna strasne vela. My sme mali ako predjedlo kalsicku sunkovu rolku s oblohou, polievka slepaci vyvar, hlavne jedlo bol prirodny bravcovy a kuraci rezen na sampionoch, pol ryze, pol hranolky, dalsie jedlo boli pecene kuracie stehna s ryzou a kompotom (servirovane na misiach pre cca 6 osob, kazdy si nabral kolko chcel) a posledny chod boli studene misy (sunka, salam, syry, kopec zeleniny, salat... - tiez jedna misa asi pre 6-8 ludi) bolo toho akurat dost, nikto nebol hladny (zabavali sme sa do 5 rano a ludia odchadzali s topankami pod pazuchou). Okrem toho vsade na stoloch bolo plno kolacov, ktore sa priebezne doplnali...
Myslim, ze klasikou nic nepokazis, chuti to skoro kazdemu (ta broskyna s kremom, napr. z Nivy je tiez dobry napad).
Okrem toho, myslite na to, ze malokto zvykne veceriavat x chodov (aj ked sa to vytrasie, ale s plnym bruchom sa zle tancuje). Tolko moj nazor. Majte sa. Lisa
guest
Qeta,
s tým som sa zatiaľ nestretla, že by niekomu vadili šampióny a alkohol. Ale zas je pravda, že na našej svadbe sa veľa nepilo.
Martina
guest
Ahojte baby,
vďaka za všetky Vaše názory. Sobáš mám o 15,30 hod. a samotnú zábavu plánujeme asi do 04,00 hod., možno trošku dlhšie(podľa zábavy). Niekde som počula, že jedlo sa má na svadbe podávať asi každé 3 hodiny. Zdá sa mi to prehnané, ale čo už, takže tie 4 chody asi budem mať. Viem, že potom čašníci všetko vystávajúce jedlo zabalia a to si rozdelia svadobné maminy. Tá plnená broskyňa ako predjedlo je vážne dobrý nápad. Polievka bude určite klasicky vývar. Potom asi nejaké morčacie mäso na prírodno, resp. na šampiónoch (snáď to hostia v kombinácii s alkoholom zvládnu)+ hranolky , ryža a kompót. Ten druhý chod sa mi pozdávajú grilované kuracie stehná + opäť ryža a kompót alebo uhorky, ale myslím že lepšie asi budú naporcované celé grilované kuriatka (ja mám rada iba kuracie prsia - tak nech sa aj nevestička naje). Potom už spomínaný bravčový rezeň s majonéziovým šalátom a nakoniec asi tá kapustnica. Po svadbe dám vedieť, čo sme nakoniec mali a či to bolo zbytočné plýtvanie. Ešte raz ďakujem za nápady.
Lenka
guest
Ahoj Lenka,
my sme mali na svadbe :
cca o 16:00 predjedlo, polievka, hlavne jedlo..... kava..... 21:30 rezne v dvojakom cesticku, salat majonezovy, zemiakovy, sopsky, chlieb, pecivo, kysle....23:00 krajanie torty a kazdemu povinne kusok....02:00 kapustnica...... medzitym samozrejme boli na stoloch zakusky, torty, kolace, slane a kazdy jedol najma to. Z popolnocnej kapustnice si uz nedal takmer nikto.
Tolko z mojej strany :o)
Z.
guest
Baby, mate niektore skusenosti s klasickymi dedinskymi specialitami? Pretoze zopar ludi, co pride k nam na svadbu, by chceli mat este pred obradom pohostenie v dome nevesty, a vraj sa maju podavat nejake tie jaternice a tak. /totizto su ti hostia, co cestu z daleka a chcu sa posilnit nejako aj pred svadbou

som z toho prekvapena, nic doma takeho nerobime a v podstate ani neviem, kde by som taketo jedlo mohla vo vacsom mnozstve zohnat.
diky moc
ajka
guest
Ahoj Ajka,
aj my sme mali na svadbe niekolko ludi z daleka. Prisli vsetci k mojim rodicom uz okolo obeda (obrad bol o tretej). My sme im podavali len studene misy. Tie sme si dali urobit a den pred svadbou sme ich uz mali doma. Ved co by sme v ten den stihli nachystat. Takze takto mama len vybrala tie misy a bolo. Samozrejme o hosti sa staral viac otec ako mama. Ta sa pripravovala :o)
Takze, boli to sice ludia z dediny ale nemali sme ziadne jaternice. Oni v podstate boli radi, ze vobec nieco dostali. A dedincania maju jaternice stale, tak im trochu zmeny neuskodi :o)
Z.
guest
Ahojte,
mz budeme mat predjedlo staru osvedcenu chutnu klasiku - sunku s chrenom a slahackou (ale to preto, ze ja to hrooozne lubim .-) , polievka slepacia, hlavne jedlo bude morcacie a bravcove masko na prirodno so sunkou a syrovou omackou, 1/2 ryza,1/2 hranolky, 2.chod teply bufet - rezne, pecene kuriatko, zemiakovy salat a ryza, 3.chod studene misy. Myslim, ze toho bude dost vela, kedze bude leto. Co sa tyka bufetovych stolov - vyhodov je, ze sa to nevyhodi a neprerusujete tym zabavu, kazdy si da to co chce a hlavne kedy chce. Nevyhoda je len v tom, ze studene misy su trosku drahsie, ale vyzera to esteticky.
Tina.
guest
Ahojte,
tiež som chcela 4 chody, ale ako Vás sledujem asi to zredukujem. Svadbu mám v máji a ak bude teplo ľuďom aj tak nebude toľko chutiť. Po koľkých hod. dávate jedlo? Mne to neako nevychádza. Poradte ako to podeliť:
1)polievka, morčacie prsia na šampiňónoch,1/2 ryža,1/2 hranolky+ obloha-
2)rezne + gril kurence, ryža,zemiakový šalát,-
3)kapustnica
( pôvodne malo byť ešte knedla, kapusta, peč.mäso) ale príde mi hrozne ťažké jedlo a ešte keď bude dobre teplo...
K.
Mel V

Titulok: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: svadobná hostina - menu
Cauko dievcata,
Musim povedat ze som dost zarazena ako to navelko planujete. Ja sice budem mat styri chody ale len v prvej veceri a druha vecera bude svedske misy. Prva vecera bude asi tak o 5.30 alebo o 6.00 hodine lebo sa berieme o 4.oo a mame dvojjazycnu svadbu tak to zaberie asi pol hodiny, potom sa budeme fotit tak dalsia pol hodinka a potom pred vecerou budu viacere prihovory (best man anglicky,best man slovensky, otec v oboch jazykoch a aj my sa chceme trosku podakovat ludom za ucast) tak asi dalsia pol hodinka. Prvu veceru budeme mat:
predjedlo sunkovu rolu (vegetarianom ovocny salat)
polievku tradicnu slepaciu (vegetarianom paradajkovu)
hlavne jedlo 'snicle' a zemiakovy salad (v salat)
dalej budeme krajat tortu tak kazdy povinne
potom kavu a konak
Ked to tak pocitam tak prva vecera sa skonci okolo 7-7.30 tak druhu veceru budeme mat az o 10-10.30 a dame na stoly velke oblozene misy s pecivom a tanieriky nech si ludia smi daju co chcu. Nikto nebude musiet nosit taniere po sale okrem casnikov. A casnici budu misy doplnat ako treba. Pri najhorsom este o druhej v noci bude gulas a cerstvo napeceny chlieb. Ale po prvej veceri sa prineu na stol zakusky, slane tycinky, oriesky a ovocie a to vsetko bude doplnane pocas noci ako treba tak nech si ludia zobkaju. Inak zda sa mi to dost takto lebo nasim anglicky hostom daju v hoteli anglicky branch (take iste ako anglicke ranajky - smazene - ale su to vecsie porcie a je sa to tesne pred obedom). Tak neviem dufam ze to bude dost. Ja to tak beriem podla skusenosti ked sme robili party tak najprv ludi krmis krmis a neskor uz nikto nic nechce okrem zobkania (tycinky, oriesky...) a alkoholu. Mel