startportalspacerdomain.skspacerblog.portal.skspacersvadba.skspacermamicka.skspacerhockey-live.skspacermailbox.sk
banner
mesto


inštitúcia




Diskusné fórum

line

Hlavné fórum




Autor
Reakcia
Helen
post Pridané: 28.12.2004 14:29:07  IP: 10.2.87.89, 213.151.208.20
Titulok: Ako zabezpecit "poctivost" casnikov a kucharov?

Ahojte dievcata,
chcela by som Vas poprosit o nazor alebo skusenosti s tym, ako si zabezpecujete "dobru spolupracu" s personalom podniku, v ktorom mate mat svadobnu hostinu. Teda samozrejme v pripade, ze to nerobite cez agenturu.
Ide mi totiz o to, ze sme sa rozhodli, ze cez agenturu nepojdeme (najma z financnych ale aj inych dovodov) a chceme sa teda s prevadzkou dohodnut sami. Stali sa uz ale udajne v nemenovanom podniku aj take veci, ze nebolo dost kolacov alebo vina, pretoze to "pomizlo" kdesi v utrobach kuchyne. Ako mladomanzelia urcite nebudeme moct "striehnut" kolko sa coho vydalo a kolko zostalo. Viem, ze zdaleka nie vsetci kuchari alebo casnici su taki, ale vacsina podnikov ma viac zmien a ludia su rozni...
Ako na to?

Dakujem Vam pekne za nazory.
jasmin
post Pridané: 29.12.2004 10:19:33  IP: 217.118.100.206
Titulok: (bez popisu)

Ahoj Helen, my sme uplne uprimne o tom rozpravali s prevadzkovatelom restauracii, medzi ktorymi sme si vyberali. POvedali sme mu, ze ocakavame, ze vsetko co si tam donesieme bude poskytnute nasim hostom. POkial nieco ostane tak samozrejme rozdame casnikom (vino len symbolicky, leba nam ho ostalo skutocne dost), ale ze na prvom mieste je zabezpecenie potrieb hostiny. Iste ze nam povedali, ze u nich nic take nie je (my sme mali hotel Echo a skutocne sme mali na neho iba dobre ohlasy od znamych z minulosti). A od prevadzkovatela sme pozadovali jeho garancie, ved su to jeho zamestnanci, za ktorych sa zodpoveda. Takze ak nieco chyba, musia Vam to nahradit na ich naklady - to znamena, ked chyba vino, ktore ste doniesli, musia vam poskytnut ich a bezplatne. Ved na to existuje nejaka ochrana spotrebitela. Okrem toho sa mozete dohodnut (zvacsa to tak byva bezne), ze po 10. hod si casnikov a personal platite napriklad total 500 sk / hod. + nejake vsimne v zavislosti od ich vykonu a tym by sa malo predist nenasitnosti pracovnikov.
Okrem toho tam treba mat cloveka, ktory bude komunikovat s personalom a davat pozor na vsetky veci. My sme si okrem toho dohodli samostatnu miestnost (oni ju aj mali prave preto aby nevznikli komplikacie), kde sme mali nase veci - vina zakusky, slane, neoalko, alkohol. Tato miestnost bola zamknuta kym sme neprisli a potom tam chodili casnici iba na poziadnie danej osoby, aby priniesli to co sme pozadovali. A tak sme mali prehlad. Okrem toho si mozete presne spisat vsetko co tam donesiete a potom skontrolovat pocet kusov po svadbe a ak vznikne akykolvek rozdiel mozete pozadovat nahradu (ale to by som robila iba vtedy, ak by nieco chybalo na svadobnom stole).
MOji rodicia mali takuto skusenost s jednou restauraciou. Bohuzial vtedy sme to mali ako riesit. Vzdy nieco zmyzne, s tym treba pocitat. Zabezpecit treba iba to aby nezmyzlo viac ako bude potrebne pre svadobny stol na celu noc. Preto si spravte rezervu. A urcite nevyberajte mietnost so zlou povestou, pokial sa personal cely nezmenil aj s vedenim.
Prajem vela stastia.
Jasmin
Majka
post Pridané: 29.12.2004 10:21:14  IP: 212.89.234.222
Titulok: personal restiky

My mozme vyslovit max. spokojnost voci zariadeniu-hotelu-restiky kde sa konala svadba, s majtielom zariadenia sme za pol roka planovania svadby mali max.priatelsky vztah /stale som ich otravovala a stale nahanala-cenniky,rozmiestnenie stolov,vyzdoba.../,vsetko zalezi od majitelov zariadenia ako si dokazu "udrzat" personal,majitelia aj pocas svadby mali celu kuchynu pod kontrolou a sem tam prizerali ci je vsetko ok, neboli problemy,mali sme starejsieho ktory to mal tiez pod palcom a bolo to super.personal dostal karton zakuskov este pred svadbou tak nemali preco ujedat co nebolo ich, mali sme na vlastny alkohol a zakusky osobitnu miestnost /v tej miestnosti boli aj potraviny restiky/do tej miestnosti mala pristup kedna casnicka a veduca, bolo to uplne bez problemov.
vsetko mozno zalezi od povesti zariadenia a majitelov ako vedia zabezpecit sluzby.
vela stastia.
MP
Majka
post Pridané: 29.12.2004 10:24:54  IP: 212.89.234.222
Titulok: (bez popisu)

...okrem toho sme po 10.h. platili 2 casnicky kazdej sme dali po 500.- sk na osobu a rano pri zuctovani sme dali hlavnemu kucharovi 700.- + pani ktora umyvala riad 300.- navyse ako vdaku + este rano zakusky z tanierov ktore zostali na stoloch sme nehali/to bolo asi za 1 karton/ im+este nejake vino ale to si uz nepamatam. boli max. spokojni a my tiez.
MP
Helen
post Pridané: 29.12.2004 13:05:56  IP: 10.2.87.89, 213.151.208.20
Titulok: (bez popisu)

Dievcata dakujem pekne za prispevky a skusenosti!
pekla
post Pridané: 29.12.2004 14:04:40  IP: 62.168.97.84
Titulok: (bez popisu)

Ahoj Jasmin,
vsimla som si, ze si mala svadbu v hoteli Echo. My tam mame zatial rezervovanu miestnost a nevieme sa 100% rozhodnut. Chcela by som sa ta opytat na nejake vec:
- kolko ste mali hosti, resp. nas bude okolo 90. Myslis si, ze je tam dost priestoru na taky pocet. Mame z toho obavy a preto zhaname nieco ine, ale na tento hotel sme poculi same dobre chvaly a preto sa nam nechce od toho moc odstupit.
- boli ste spokojni s jedlom?
- zariadili Vam priestory podla Vasich predstav?
- odporucila by si nam tento hotel?
Ak budes moct tak odpis, dakujem velmi pekne
Petra



rightend