Svadobný stôl bez alkoholu

svadobný stôl
Priatelia a rodina budúcich novomanželov sú možno abstinentmi z náboženských, zdravotných, alebo pracovných dôvodov. Nájdu sa aj takí, pre ktorých je alkohol príliš vysoká položka vo svadobnom rozpočte. Nech sa už vyhýbate alkoholu z akéhokoľvek dôvodu, máme pre vás niekoľko tipov na zaujímavú náhradu.
Poobedňajšia hostina na záhrade rodinného domu je ďalšou možnosťou. Posedenie pri čaji s jednohubkami, sendvičmi, kroasantmi, syrovými pochúťkami, čajovým pečivom, šiškami a čerstvým ovocím dokáže za rozumnú cenu uspokojiť aj väčší počet hostí. K tomu sa dobre hodia rôzne druhy ľadového čaju (ovocný, mentolový, thajský), rovnako ako káva, kapuccino, espresso, alebo latte.
„Triezve hostiny“ dnes už nie sú ojedinelé. Veľa kateringových podnikov ponúka alternatívy k alkoholu. Ukážkové menu môže vyzerať napríklad takto:
- voda, čistá minerálka, alebo minerálka s príchuťou,
- nealkoholické pivo, nealkoholické šampanské, alebo víno,
- džús a malinovka, rôzne druhy miešaných ovocných koktailov, vrátane jablkového muštu, ružovej limonády, proteinových a ženšenových nápojov a kokteilov z exotického ovocia,
- punč z ovocných štiav a iných šťavnatých tekutín na uhasenie smädu,
- limonády,
- mliečne a zmrzlinové koktaily rôznych druhov,
exotické nealkoholické nápoje a koktaily, ktoré existujú aj v alkoholickom „vydaní“ - medzi obľubené patria pinakolada, alebo nepravá „krvavá Mary“.
Obmedzený bar
Patrí k ďalšej z dostupných možností ako v obmedzenom množstve ponúknuť svadobným hosťom úzky výber alkoholických nápojov (zvyčajne pivo a víno). Servírovanie alkoholických nápojov môžete obmedziť hoci len na vyhradený čas v rámci svadobnej hostiny.Každý z uvedených spôsobov dokáže uspokojiť potreby pozvaných hostí aj bez toho, aby musel byť na stole alkohol. Veď to podstatné na svadobnej hostine je, že sa o svoje šťastie môžete podeliť s najbližšou rodinou a ľuďmi, ktorých máte radi a vážite si ich. Tí budú vaše rozhodnutie rešpektovať a dokážu vám pripiť na šťastie aj s nealkoholickým sektom.
autor: M. P.