startportalspacerdomain.skspacerblog.portal.skspacersvadba.skspacermamicka.skspacerhockey-live.skspacermailbox.sk
banner
mesto


inštitúcia




Svadobné trendy pre rok 2009

line

zaujímavosti




print Vytlačte článok  send Doporučte článok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ak Vás na budúci rok čaká svadba, určite Vás zaujíma, čo prinášajú globálne trendy roku 2009. S ohľadom na všadeprítomnú hospodársku krízu sa ani pri svadobných oslavách nevyhnete šetrnosti. To však neznamená, že by kvôli tomu akákoľvek oslava musela trpieť nedostatkom elegancie či osobitého štýlu. Krása sa častokrát skrýva v jednoduchosti.
sede svadobne satyAby sme boli konkrétnejší, svadobné oslavy v roku 2009 by sa mali podľa odborníkov vyznačovať:

Vidieckou hostinou

Mnohým sa pri tomto slovnom spojení vybaví klasická scéna z filmu „Slunce, seno a pár facek“. Svadobná hostina na vidieku nesporne má svoje výhody. Stôl s tradičným prestieraním, riadom či cibuľovým vzorom, to je len zopár príkladov drobností, ktoré dokážu mnohých chytiť za srdce.

Menšou ale prepychovou svadbou

Intimita domáceho prostredia sama osebe ponúka vďaka menšiemu počtu hostí viac príležitostí. Väčšiu pozornosť môžete venovať drobnostiam, ako sú pozornosti pre hostí, kvalitnému „nápojovému lístku“ z domácej produkcie, prípadne miestnym kulinárskym špecialitám.

Drobným sladkým pečivom

Tradičné okrúhle francúzke pečivo „macaron“ sa do sveta rozšírilo z kráľovskej tabule 18. storočia. Skladá sa z múky, vaječného bielku, mandľového prášku. Okrúhla piškóta sa zlepuje rozmanitou náplňou a „kúpe“ v pestrej poleve. Aj keď je názov týchto "žemličiek" pre našinca zavádzajúci, netreba si ho zamieňať so známou talianskou cestovinou. V budúcom roku by táto netradičná cukrovinka mohla byť zaujímavou výslužkou pre svadobných hostí.

Farbou sezóny - šedou

Minulým sezónam dominovala hnedá farba v kombinácii s ružovou či žltou. Zo svojich pozícií sa tak skoro nevytratí, ale v roku s deviatkou na konci by ju postupne mala vystriedať šedá. Môže sa Vám zdať, že táto farba je pre svadobnú oslavu príliš ponurá, ale vo vhodnej farebnej kombinácii môže naozaj vyniknúť. Ideálnym partnerom šedej v budúcom roku bude strieborná a kráľovska purpurová.

Praktickými šatami pre družičky

Zabudnite na broskyňové extravagancie minulej sezóny. Všeobecný sklon k „uťahovaniu opaskov“ núti budúce nevesty vyberať družičkám jednoduchšie a všestranné použiteľné šaty za primeranú cenu. Pri plážovom svadobnom obrade to napríklad znamená jednoduché modré šaty na ramienka, ktoré dobre ladia s okolím.

Retro závojmi a doplnkami

Retro móda z 20. - 30. rokov minulého storočia je ďalším trendom, ktorý bude v tomto roku inšpirovať svetový svadobný štýl. Vraví sa, že v jednoduchosti je krása. Sieťkové závoje a vlasové ozdoby z peria sú elegantným a často aj finančne nenáročným a pôsobivým doplnkom nevestinho šatníka.

spracoval: M. P.



line
line

Diskusia


forum 08.01.2009: admin, Diskusia k článku "Svadobné trendy pre rok 2009"



rightend