startportalspacerdomain.skspacerblog.portal.skspacersvadba.skspacermamicka.skspacerhockey-live.skspacermailbox.sk
banner
mesto


inštitúcia




Módne (svadobné) trendy: jeseň – zima 2009

line

svadobné šaty




print Vytlačte článok  send Doporučte článok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Dni sa krátia, tepla ubúda a deti sa už naplno venujú škole. Jednoducho, jeseň na plné obrátky. Ako v každom odvetví, aj vo svadobných trendoch nastáva pravidelná „výmena stráži“. Jesenná sezóna prináša tmavé farebné tóny, zaujímavé a odvážne vzory a svojpomocne vyrobenú svadobnú výzdobu.
saty jesen 2009Obľúbená farba v kombinácii s vhodným vzorom a materiálom pomôžu ľahko vytvoriť jedinečnú atmosféru. Bodkovaný vzor často pôsobí rozmarným dojmom, zatiaľ čo kašmír alebo damask pôsobia formálnejšie a viac klasicky. K trendovým farebným kombináciám tohtoročnej jesene patria:
  • zelené jablko, limetka a slonovina,
  • námornícka modrá, jarná zelená a biela,
  • jantár, espresso a svetlo modrá,
  • čierna, biela a farba so žltým nádychom,
  • červená, modrozelená a biela,
  • granát a mandarínka,
  • slivka, malina a slonovina,
  • aquamarín, zelená a biela alebo slonovina,
  • zelené jablko, expresso a champagne.
Z materiálov si tento rok najväčšiu priazeň získajú zamat a koža. Práve posledne menovaná je totiž vďačným materiálom na najrôznejšie typy doplnkov, vestičky, nohavice či sukne. Aj zamat, kedysi považovaný za staromódny, si znova nájde svoje uplatnenie predovšetkým v krátkych a pôsobivých kusoch odevu.

Čiernobiela farebná kombinácia bývala v minulosti ozdobou letných mesiacov. Túto jeseň sa však očakáva jej výraznejšia prevaha: len nezabudnite, že biela patrí na miesta, ktoré chcete zvýrazniť a čierna naopak tam, kde potrebujete niečo prekryť.

K najvýraznejším trendom patria šaty so zapínaním cez plece, ktoré sú všestranné a použiteľné aj pre každodenné nosenie do práce. Najrôznejšie strihy blúzok a topov so zapínaním cez krk, alebo jemne padajúce cez plece dávajú vyniknúť odhaleným ramenám. Svadobné šaty tohoročnej jesene sa vyznačujú sukňou a vysokým golierom s bohatou bižutériou v zelených a modrých odtieňoch.

Ak sa obzeráte po novom páre topánok vhodným k šatám, tento rok veľa možností mať nebudete. Väčšina dizajnérov dáva prednosť jednoduchým strihom a vyhýba sa kuriozitám. V jesennej ponuke prevládajú jednoduché modely v čiernej, tmavomodrej, tmavozelenej farbe bez výrazných ozdôb. Často preto narazíte na vysoké šnurovacie čižmy alebo klasické lodičky.

spracoval: M. P.



line
line

Diskusia


forum 02.11.2009: admin, Diskusia k článku "Módne (svadobné) trendy: jeseň – zima 2009"



rightend