startportalspacerdomain.skspacerblog.portal.skspacersvadba.skspacermamicka.skspacerhockey-live.skspacermailbox.sk
banner
mesto


inštitúcia




Svadobné trendy 2011

line

zaujímavosti




print Vytlačte článok  send Doporučte článok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Prvé plody tohtoročných svadobných trendov už dozreli a my Vám môžeme naservírovať pestrú čerstvú dávku trendových svadobných ingrediencií, medzi ktorými vynikajú drobná dekoratívna aplikácia a ozdoby zo živých kvetov.
clip in vlasyZbežný pohľad na modely sezóny napovie, že jej inšpiračným prameňom je kráľovstvo kvetín. Dlhé svadobné sukne sú posiate hlavičkami ruže stolistej. Lupienky kvetov sú všité po celej dĺžke šiat. Nechýbajú ani plesové šaty svadobného strihu.

Počas niekoľkých predchádzajúcich sezón prevládali v zdobení svadobných šiat vrstvené volániky, ktoré svadobným šatám pridávali objem a priťahovali pozornosť prizerajúcich. V aktuálnej svadobnej sezóne ich vystrieda drobná aplikovaná bižutéria v tvare jemných výhonkov, lupienkov a púčikov použitých priamo na svadobné šaty. Väčšie ozdoby zo živých kvetov zvýraznia predovšetkým zápästie a ramená budúcich neviest.

Hladké svadobné šaty majú byť tento rok skôr výnimkou. Výraznou tendenciou strihu je asymetrická výzdoba voľnejšej spodničky, ktorá spoľahlivo zamaskuje drobné nedostatky postavy. Trvalým trendom sú svadobné šaty bez ramienok, rovnako ako zapínanie cez plece alebo s ramienkami "na spadnutie", ktoré sa sotva dotýkajú pliec nevesty.

„Kvetinová presila“ vôbec neznamená ústup ligotavých šperkov. O ten sa postarajú Swarovského kryštály votkané do stredu kvetinovej dekorácie alebo prírodné kryštály v obrazci po celej dĺžke šiat. Prirodzeným doplnkom takýchto šiat sú náramky z rovnakého šperku alebo perál.

K vyhľadávaným svadobným textíliám patria: organtín, taft a čipka. Veľa svadobných šiat z predvádzacích mól tvoria vrstvy ľahkých a vzdušných materiálov, ktoré nevestu zdanlivo nadnášajú. Vhodná kombinácia tylu čipky a taftu je skutočným umeleckým dielom a pastvou pre oči.

Po dlhom čase je módny svet svedkom návratu svadobných šiat plesového strihu primerane odľahčených z priehľadných tkanín ako tyl alebo organtín. Veľkú sukňu vyvažuje priliehavý korzet, ktorý dáva vyniknúť bokom, pleciam a výstrihu.

Pozoruhodnou premenou v tohoročnej svadobnej sezóne prešli aj krátke svadobné šaty. Prestali byť cnosťou z núdze pre svadbu v letnej exotickej destinácii a stali sa plnohodnotnou alternatívou ku klasickej svadobnej sukni.

K obľúbeným doplnkom svadobných šiat tento rok patria krátke vlečky a závoje (zvlášť závoj na tvár), šály a klobúčiky. Pred chladným počasím sa nevesty chránia plášťom z kožušiny, zamatu, hrubého atlasu alebo pašmíny. Praktická prikrývka obnažených pliec sa nestratí ani v letnom období, len zimný materiál vystrieda tyl alebo šifón.

spracoval: M. P.



line
line

Diskusia


forum 04.02.2011: admin, Diskusia k článku "Svadobné trendy 2011"



rightend