Červené pre lásku, biele pre krásu a hojnosť, ružové pre štastie. Skôr ako sa vyberiete na nákup ružových lupienkov je dobré vedieť, aké druhy lupienkov existujú a na čo všetko ich môžete použiť.
Čerstvé ružové lupienky patria k najdrahším z trojice nielen preto, že sú čerstvé, ale aj preto, že sa otrhávajú priamo z ruží krátko pred použitím. Ich nevýhodou je krátka životnosť a aj to, že pri použití vo väčšom množstve môžu nechávať škvrny na šatách a na zemi sa na nich dá ľahko pošmýknúť.
Mrazom vysušené ružové lupienky sú obyčajne lacnejšie ako čerstvé ale drahšie ako hodvábne lupienky. Tento druh patrí na svadobnom trhu k relatívnej novinke. Po sušení zmrazením zostávajú ružové lupienky čerstvé ako keby ste ich práve natrhali z čerstvých kvetov a sú ohybnejšie a jemnejšie ako klasicky vysušené lupienky.
Hodvábne svadobné lupienky sú najlacnejšie z uvedených a ideálne sa hodia na použiie v miestnostiach. Ani vo veľkých množstvách nie je problém so škvrnami, ani bezpečnosťou. V každom prípade sa oplatí kupovať len kvalitu. Hodvábne lupienky by nemali byť všetky rovnakej veľkosti, nemali by byť príliš piesvitné ani tenké.
Použitie ružových lupienkov
Pre použitie vonku sa najviac hodia zamrazené a čerstvé ružové lupienky.
Pre použitie vo vnútri - najideálnejšie sú sušené, alebo hodvábne lupienky. Čerstvé môžu zašpiniť šaty, alebo sa na nich niekto môže pošmyknúť.
Pre družičky s košíčkom - družičkám môžete dať akýkoľvek druh lupienkov, hostia ich nebudú sledovať zblízka a obyčajne ich nepotrebujú veľa, ale v prvom rade netreba zabúdať na bezpečnosť prítomných a radšej sa vyhnúť čerstvým lupienkom.
Na výzdobu svadobného stola - mrazom vysušené ružové lupienky sú na výzdobu svadobného stola ideálnou voľbou, vďaka svojemu sviežemu vzhľadu, ale rovnako dobre poslúžia za zlomok ich ceny aj hodvábne lupienky.
Na vyprevadenie novomanželov z kostola - ako pri družičkách s kvetinovým košíčkom, aj tu môžete použiť akýkoľvek druh ružových lupienkov s prihliadnutím na bezpečnosť svadobných hostí ako aj šťastných novomanželov.
autor: M. P.