startportalspacerdomain.skspacerblog.portal.skspacersvadba.skspacermamicka.skspacerhockey-live.skspacermailbox.sk
banner
mesto


inštitúcia




Svadobné farby a trendy 2012

line

svadobné šaty




print Vytlačte článok  send Doporučte článok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ak sa tento rok chystáte povedať si svoje "áno" a rozmýšľate ako svoj veľký deň ozvláštniť módnymi trendmi sezóny, ponúkame Vám niekoľko tipov na osobité farebné kombinácie či jednotný motív svadobnej výzdoby, ktorý podobne ako rad ďalších drobností, môže svadobným hosťom ponúknuť jedinečný zážitok a trvalú spomienku.
kytica-oznamenie-prstene

Ružový melón a mandarinka

Tieto farby patria jarnej a letnej ročnej dobe, kde sa často kombinujú so šedobielou, červenou a svetlooranžovou. Pozvánky k svadobnému stolu pohladia zrak prijímateľa kaligrafickým písmom na šedobielom, červenom alebo svetlooranžovom papieri. Z kvetinovej výzdoby k týmto farbám pristanú ružové a farebné karafiáty, biele a ružové vlčie maky, veternica, pivónia alebo iskerník.

K populárnym svadobným motívom výzdoby svadobného stola patrí tento rok oranžová a hnedá. Sladký hrášok, eustomia, fialky a orgován vyvolávajú v kombinácii s hnedými ozdobami veľmi uhladený dojem. Orgovánová a slnkom poľúbená hnedá patria k žiarivým a univerzálnym farebným tónom, ktoré mimoriadne vyniknú na jesennej svadbe.

Bežnému vkusu svadobnej oslavy prisúdili trendy 2012 tóny zelenej a akvamarínovej. Hodia sa na dvor aj na pláž. Snehobiele svadobné oznámenie doplnené modrou stužkou, alebo jednoduchým listovým reliéfom je jednou z nenápadných možností ako zaujať a vyniknúť.

Nezabudnuteľnou chvíľou pre všetkých pozvaných môže byť aj nevestina cesta k oltáru v sprievode družičiek v dlhých blankytne modrých šatách s bielymi doplnkami. V rukách nevesty by mimoriadne vynikla kytica z hortenzií, mahónie, ľubovníka, zvončeka, kvitnúcej lipy a plodov čučoriedky.

Levanduľová a červená

K nekonvenčným farbám tejto sezóny tento rok patria levanduľová a červená. Rozmarný tón levanduľovej vyvažuje dravú vitalitu červenej v trendovej svadobnej výzdobe. Levanduľové prestieranie svadobného stola bude v kombinácii s červenými doplnkami výrazným motívom osobitej svadobnej hostiny.

Levanduľový tón sa mimoriadne hodí k šifónovým svadobným šatám bez ramienok. Vhodnými kvetinami k nim sú červené ruže, sladký hrášok, kaly pivónie, veternice a samozrejme levanduľa.

Zlatá a tyrkysová

Exkluzívnou farebnou dvojicou sezóny je zlatá a modrozelená. Farba drahého kovu je jedinečným znakom bohatstva. Zelenomodrá patrí k jej chlácholivým protikladom. Zlatá je výborným doplnkom výzdoby svadobného stola, modrozelená tu vynikne na kartičkách zasadacieho poriadku. Z kvetín tejto kombinácii farieb najviac pristanú scily, modré kosatce, orchidey či ľalie.

spracoval: M. P.




rightend