startportalspacerdomain.skspacerblog.portal.skspacersvadba.skspacermamicka.skspacerhockey-live.skspacermailbox.sk
banner
mesto


inštitúcia




Predjedlá a jednohubky

line

svadobný stôl




print Vytlačte článok  send Doporučte článok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Koktailové posedenia s miešanými nápojmi sú stále populárnejšie. Svadobnú hostinu, alebo zásnubné pohostenie však môžete rovnako ozvláštniť zaujímavým predjedlom. Je síce pravda, že jeho príprava si vyžaduje čas, ale šikovný šéfkuchár ním dokáže nahradiť aj niekoľko tradičných chodov na svadbe, alebo zásnubnom pohostení.

JednohubkyPrečo servírovať predjedlo?

  • Hostia predjedlo na svadobnom stole ocenia a všetko vynaložené úsilie sa tým vráti.
  • Predjedlo je vhodným pokrmom posedenia a oslavy konaných čase od 17:00 – 20:00 hod.
  • Predjedlo aj jednohubky sú vhodným doplnkom slávnostného stola v prípade, že na hlavný chod musia pozvaní dlhší čas čakať.
  • Rôzne druhy predjedla a jednohubiek sú vítaný doplnok na stole milovníkov kvalitného vína.
  • Rovnako sú vítaným spestrením firemných prezentácií a vernisáží.

Ako vyberať a servírovať predjedlo

Pri zostavovaní svadobného menu by ste mali vymyslieť aspoň 3 - 5 druhov rýchleho občerstvenia.

Pokiaľ je to možné, je dobré využiť možnosť ochutnávky ešte skôr ako sa jednohubky, alebo predjedlo objavia na svadobnom, či inom slávnostnom stole (obľúbené sú rôzne druhy syra, krekrov, chleba a ovocia).

Obľúbené "motívy" pre predjedlá a jednohubky

  • Medzinárodná kuchyňa a "Nuevo Latino"
  • Ázijská kuchyňa
  • Talianske špeciality a polenta
  • Ústrice a dary mora
  • Nízkotučná a nízkokalorická kuchyňa
  • Drobné sladkosti

PolentaAko zladiť chuť s dobrými prísadami

  • Každý recept je jedinečnou kombináciou chuti. Zaujímavá je zmes hydiny, zeleniny, omáčky s pikantným korením, alebo sladkou marinádou.
  • Ryby, krabie mäso, garnáty, zelenina, šunka v aspiku, rôzne druhy syra, ovocia a orechov.
  • Predjedlo, alebo rôzne druhy jednohubiek môžete servírovať aj zabalené v lístkovom ceste, na krekroch, lístkoch kapusty a šalátu, alebo zemiakovej placke.
  • Jednohubky zvyčajne prinesú na stôl čašníci, alebo sú pri servirovaní v štýle švédskych stolov pripravené spolu s ostatným jedlom ešte pred príchodom hostí.
  • Tekuté pochutiny bývajú rozložené na bufetových stolíkoch spoločne s mištičkami, alebo taniermi, hostia si naberajú sami podobne ako pri švédskych stoloch.
  • Pri prezentáciách je dôležitá najmä vizuálna stránka podávaných pokrmov. Zámožnejšie firmy si často nechávajú jedlo servírovať na štylizovanom servise z kameňa, pálenej hliny, farebného skla, porcelánu, alebo pozláteného riadu, či dekorácie z požívateľných kvetov.

autor: M. P.



line
line

Diskusia


forum 28.04.2006: admin, Diskusia k článku "Predjedlá a jednohubky "



rightend